سئوالات متداول

 

– آیا واقعا اهمیت دارد، من کجا سونوگرافی انجام دهم؟
کسی که برای شما سونوگرافی انجام می دهد باید متخصص باشد. این فرد اگر آدم آموزش دیده ای باشد می تواند تا ۸۰ درصد مشکلات جنین شما را با سونوگرافی تشخیص دهد اما اگر فرد کارشناسی نباشد این تشخیص به ۱۳ درصد خواهد رسید. اگر شما دارای مشکلاتی در بارداری خود هستید حتما به جای معتبر برای انجام این کار مراجعه کنید.

۲- آیا خود سونوگرافی دارای اثرات جانبی بر روی جنین و مادر است؟
۳۵ سال است که مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده است اما شواهدی مبنی بر وجود اثرات جانبی منفی برای جنین وجود ندارد. زیرا سونوگرافی دارای اشعه مانند اشعه x نیست. اما این بدان منظور نیست که شما مجاز هستید هر اندازه که خواستید سونوگرافی انجام دهید. زیرا این دستگاه نیز انرژی خود را دارد و ممکن است استفاده زیاد از آن بر روی تکامل جنین اثرگذار باشد. مخصوصا در سه ماهه اول بارداری که جنین مستعد دریافت عوامل خطرناک محیطی است. در صورت نیاز هیچ مشکلی ایجاد نمی شود اما از روی سرگرمی نباید انجام شود. در این مقاله به توضیح بیشتر در این زمینه پرداخته ایم.

۳- سونوگرافی چه مشکلاتی را نشان میدهد؟
نگران نباشید. معمولا در سونوگرافی اولیه ممکن است مشکلاتی دیده شود اما با تکرار آن متوجه میشوند که خطا بوده است. حتی اگر در سونوگرافی مشکلی هم دیده شد با مشورن پزشک بهترین راه درمان برای شما مطرح خواهد شد. برای مثال مشکلات جدی ریتم قلبی جنین ممکن است با مصرف دارو در داخل شکم درمان شود. و یا سایر مشکلات مانند بسته بودن دستگاه ادراری که با جراحی قبل از تولد برطرف میشود. سایر مشکلات نیز در صورت متوجه شدن در سونوگرافی قابل حل و درمان است.

۴- اگر سونوگرافی در هفته ۶ تا ۷ انجام شود و ضربان قلب تشخیص داده نشود، آیا این به معنی مشکل است؟
نه، به این معنا نیست که مشکلی وجود دارد. ممکن است ضربان قلب به دلایلی که شامل موارد زیر است تشخیص داده نشود: رحم نوک تیز، شکم بزرگتر یا قاعدگی نادرست با آخرین دوره قاعدگی. ضربان قلب بهتر است با سونوگرافی واژینال در اوایل بارداری تشخیص داده شود. در صورت عدم فعالیت قلب در جنین با طول طوقی بیش از ۵ میلی متر، نگرانی طبیعی است. اگر بعد از ۶ هفته سونوگرافی انجام دهید و هیچ کیسه حاملگی وجود نداشته باشد، مراقبت بهداشتی شروع می شود.

۵- در محاسبه سن حاملگی سونوگرافی چقدر دقیق است؟
پزشک میزان هورمون در خون، تاریخ آخرین دوره قاعدگی و در برخی موارد، نتایج سونوگرافی برای تخمین زمان حاملگی را استفاده می کند. با این حال، تغییرات در چرخه قاعدگی زن و هر حاملگی ممکن است دقت محاسبه سن حاملگی را مختل کند. اگر پزشک از سونوگرافی برای تخمین زمان زایمان استفاده کند، سن تخمینی اولیه محاسبه نخواهد شد.

۶- چرا برخی از پزشکان برنامه های سونوگرافی را به صورت مختلف برنامه ریزی می کنند؟
اگر سؤالی در مورد سن حاملگی، محل جفت و یا عوارض احتمالی وجود داشته باشد، ممکن است سونوگرافی بیشتر برنامه ریزی شود. از آنجا که سونوگرافی تنها زمانی که پزشک مشخص می کند باید استفاده شود، بسیاری از حاملگی های سالم نیازی به سونوگرافی ندارند. میانگین تعداد سونوگرافی ها با هر پزشک متفاوت است.

۷- سونوگرافی در تعیین تاریخ بارداری چقدر دقیق است؟
پزشک از میزان هورمون در خون، تاریخ آخرین دوره قاعدگی و در بعضی موارد، از سونوگرافی برای تاریخ تخمینی تخمک گذاری استفاده می کند. با این حال، بسیاری از تفاوت ها در هر چرخه زن ممکن است دقت محاسبه تاریخ مفهوم را مختل کند. قابلیت زنده ماندن اسپرم نیز متفاوت است، به این معنی که مقاربت سه تا پنج روز قبل از تخمک گذاری ممکن است منجر به بارداری شود.

۸- چه موقع سونوگرافی می تواند جنسیت نوزاد را تعیین کند؟
برای ارزیابی تاریخ، بارداری چندقلو، محل جفت و یا عوارض ممکن است سونوگرافی بین هفته ۱۸ تا ۲۰ انجام شود. همچنین ممکن است تعیین جنسیت جنین در طول سونوگرافی ممکن باشد. عوامل متعددی مانند مرحله بارداری و موقعیت جنین بر دقت پیش بینی جنسیت تاثیر می گذارد.

× ثبت نوبت آنلاین رایگان