بهترین مرکز ماموگرافی در شرق تهران

بهترین مرکز ماموگرافی در شرق تهران

بهترین مرکز ماموگرافی در شرق تهران

ماموگرافی روشی برای آزمایش و بررسی بافت پستان است. بر اساس تحقیقات ، سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان ها در میان بانوان است.به همین دلیل توصیه میشود در بانوان بالای چهل سال هر سال یک نوبت آزمایش دوره ای ماموگرافی برای تشخیص تومور در سینه ها انجام شود. تشخیص زود هنگام سرطان سینه با ماموگرافی و انجام راهکارهای درمانی موثر نقش مهمی در بهبودی و از بین بردن تومورهای پستان دارد.

دراین مقاله هر آنچه لازم است در مورد ماموگرافی و چگونگی انجام آن بدانید ، ارائه خواهد شد.

ماموگرافی چیست؟

ماموگرافی در واقع استفاده از پرتوهای خفیف اشعه ایکس به منظور ازمایش بافت سینه است.این آزمایش به منظور شناسایی و تشخیص بیماری های پستان در زنانی انجام میشود که با ناهنجاری هایی از قبیل وجود درد پستان و فرو رفتگی نوک پستان مواجه شده اند. البته این آزمایش به صورت دوره ای به منظور پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه در زنان سالم بالای ۴۰ الی ۴۵ سال نیز انجام میشود. این آزمایش کمک میکند تومورهای احتمالی سرطانی و یا بی خطر همچنین تودههای بافت پستان پیش از اینکه قابل لمس و کشف توسط پزشک یا خود فرد باشد تشخیص داده شوند . ماموگرافی وجود سرطان را به طور قطعی تشخیص نمی دهد اما اگز نتایج این تست بیانگر احتمال وجود سرطان سینه در فرد باشد ، بافت مشکوک به منظور نمونه برداری به آزمایشگاه ارجاع داده میشود. در نمونه برداری (بیوپسی) ، بخشی از بافت مشکوک به سرطان به وسیله یک سوزن مخصوص به منظور انجام آزمایشات میکروسکوپی خارج میشود.

ماموگرافی برای مدت سی سال انجام می شده است ولی از پانزده سال اخیر با توسعه و پیشرفت تجهیزات تصویربرداری با اشعه ایکس ، این آزمایش به طور دقیق تر وجود ناهنجاری های احتمالی در بافت پستان را تشخیص می دهد.

ماموگرافی چگونه انجام میشود؟

روش انجام ماموگرافی به این صورت است ، دستگاه ماموگرافی از دو صفحه موازی تشکیل شده است . سینه ها بین این دو صفحه قرار گرفته و صفحه ها با نزدیک شدن به یکدیگر بافت سینه را فشرده میکند تا تصویر دقیق تری از کل بافت سینه حاصل شود.

اینکه پستان ها در موقعیت صحیحی نسبت به دستگاه قرار گرفتند ، متخصص تصویر برداری از شما میخواهد نفس خود را حبس کنید و در این حال تصویربرداری اشعه ایکس انجام میشود. سپس متخصص موقعیت سینه ها را تغییر میدهد تا تصویر از زاویه دیگری نیز ثبت شود.

انجام ماموگرافی چقدر طول میکشد؟

به طور کلی انجام تصویر برداری ماموگرافی تنها ۱۰ دقیقه به طول می انجامد با این حال کل فرایند آزمایش شامل انتظار و اماده شدن برای آزمایش و خارج شدن از محیط چیزی حدود سی دقیقه طول میکشد. با این حال زمان انجام این آزمایش به عوامل زیر بستگی دارد:

  • مدت زمان پر کردن فرم های پیش از انجام آزمایش
  • مدت زمان آماده شدن و خارج کردن لباس برای آزمایش
  • مدت زمانی که طول میکشد متخصص سینه های بیمار را در موقعیت درستی برای تصویر برداری قرار دهد.
  • حصول اطمینان از عدم نیاز به تصویربرداری مجدد به دلیل نیفتادن تصویر کامل بافت پستان ها.

ماموگرافی در چه سنی انجام میشود؟

انجمن سران ایالات متحده امریکا انجام سالیانه آن را پس از ۴۰ سالگی توصیه میکند . مناسب ترین زمان برای شروع ماموگرافی در سن ۳۵ سالگی است و بعد از ۴۰ سالگی بهتر است سالی یکبار انجام گیرد و ۵۰ سال به بعد نیز هر ۲ سال یکبار.

برای خانم ها از ۲۵ سالگی بهتر است روش های دیگر به غیر از ماموگرافی صورت گیرد و در صورت مشاهده مورد مشکوک ماموگرافی انجام شود که معمولا این دسته افراد در نزدیکان خود سابقه سرطان پستان را نیز داشته اند. طبق توصیه پزشکان افرادی که سابقه این بیماری را در اطرافیان نزدیک خود داشته اند از ۲۵ سالگی معاینات مداوم وحتی خودآزمایی را نیز ، روز بعد از اتمام سیکل ماهانه انجام دهند.

بهترین زمان برای انجام تست ماموگرافی

برای برنامه ریزی انجام تست ماموگرافی چرخه طبیعی قاعدگی خود را زیر نظر قرار دهید. هفته پس از پایان دوره ی قاعدگی از نظر زمانی برای انجام ماموگرافی ایده ال است. هفته قبل از شروع قاعدگی زمان مناسبی برای انجام ماموگرافی نیست زیرا در طول این دوره ، سینه ها به حداکثر حساسیت خود نسبت به درد میرسند.

سونوگرافی شرق تهران

سونوگرافی شرق تهران

لزوم و فواید انجام ماموگرافی

نتایج تحقیقات در زنانی که بعد از ۴۰ سالگی هر سال یکبار به طور مداوم آزمایش ماموگرافی را انجام داده اند نشان میدهد ، احتمال مرگ بر اساس سرطان سینه درا ین افراد کاهش چشمگیری پیدا میکند. آزمایش ماموگرافی هیچ کمکی به پیشگیری از سرطان سینه نمیکند. با این حال تشخیص به موقع وجود تومور ها و ناهنجاری ها در بافت پستان باعث میشود نشانه های سرطان زود تشخیص داده شود و فرد با احتمال کمتری نیاز به انجام شیمی درمانی برای از بین بردن تومورهای پستانی کند.

علاوه بر این ، انجام تست ماموگرافی به زنان کمک میکند آگاهی بیشتری نسبت به وضعیت سلامتی پستان های خود پیدا کنند. این امر باعث میشود زنان تا ۸ درصد نسبت به عدم ابتلا به سرطان در صورت منفی بودن نتایج تصویر برداری ماموگرافی اطمینان حاصل کنند.

آیا ماموگرافی درد دارد؟

تجربه میزان درد در ماموگرافی در افراد مختلف متفاوت است . با این حال بیشترافراد به دلیل فشار وارد شده روی بافت پستان ها در حین تصویربرداری مقداری احساس ناراحتی میکنند که این امر کاملا طبیعی است.میزان دردی که در هر فرد در ماموگرافی تجربه میکند به عواملی ماننده اندازه سینه ها و زمان چرخه ی قاعدگی بستگی دارد. برای عدم درد در ماموگرافی باید به برخی نکات توجه نمود. خانم هایی که بافت پستان آنها فیبروکیستیک میباشد ، احتمال درد در آنها بیشتر میباشد. بهتر است برای کاهش درد بعد از قاعدگی ماموگرافی صورت گیرد و حتما ۴۸ ساعت قبل از آن ، از مصرف برخی مواد غذاایی مانند شکلات ، قهوه و ادویه های تند پرهیز شود.

ماموگرافی در دوران بارداری و شیردهی:

انجام ماموگرافی در دوران بارداری منع خاصی ندارد.چون از اشعه خفیف ایکس استفاده میشود. هرچند ، به طور کلی انجام معاینه ماموگرافی دوره ای در زمان بارداری توصیه نمیشود. با این حال در صورت معاینه و تشخیص توده ناهنجار و یا ناهنجاری ظاهری پستان ممکن است پزشک تحت شرایط خاصی انجام ماموگرافی را تجویز کند.

در طول دوران شیردهی ، شیر جمع شده در غدد پستان ، تراکم بافتی را افزایش میدهد که این امر ممکن است شناسایی ناهنجاری های احتمالی را دچار مشکل کند. عموما توصیه میشود انجام ماموگرافی پس از سه ماه و پایان دوران شیردهی انجام میشود. هر چند اگر شما دارای سن بالای ۴۰ سال هستید ، باید با پزشک خود در خصوص انجام ماموگرافی مشورت کنید چون ریسک ابتلا به سرطان پستان در این سن بالاست.

عوارض ماموگرافی

افرادی بر این باورند که ماموگرافی به دلیل اشعه ایکس سرطان زا میباشد. این باوری غلط است زیرا دوز اشعه درماموگرافی بسیار پایین میباشد که حتی میشود آن را نادیده گرفت.

۵-۱۵ درصد ماموگرافی ها به انجام نوع تکمیلی آن و یا سونوگرافی سینه نیاز دارد که اغلب نتیجه این بررسی های تکمیلی طبیعی میباشد ، اگر یافته غیر طبیعی دیده شود بررسی های تکمیلی تر و یا نمونه برداری انجام میشود . البته این نکته قابل توجه میباشد که سونوگرافی فقط روش بررسی تکمیلی میباشد و جایگزین ماموگرافی نیست و تنها برای معاینه سن زیر۳۰ سالگی سونوگرافی پیشنهاد میشود وبه طور کلی منافع این روش بسیار بیشتر از خطر انجام آن میباشد.

محدودیت های ماموگرافی

ماموگرافی درحال حاضر بهترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان سینه است. با این حال این آزمایش محدودیت های خاص خودش را دارد. به عنوان مثال ، تشخیص وجود سرطان در این آزمایش هیچگاه قطعی نیست. دیگر محدودیت های ماموگرافی شامل موارد زیر میشود:

نتایج مثب کاذب

نتیجه مثبت کاذب زمانی اتفاق می افتد که آزمایش ماموگرافی به اشتباه وجود توده ی سرطانی را تایید کند. این اشتباه در زنان جوان و بخصوص در دوران شیردهی و بارداری بیشتر رخ میدهد. چون در سنین پایین تر بافت پستان ها متراکم تر است. حدود نیمی از زنانی که در طول یک دوره ی ده ساله به طور منظم آزمایش ماموگرافی را انجام میدهند ممکن است حداقل یکبار با ازمایش مثبت کاذب مواجه شوند.

نتایج منفی کاذب

این نتیجه وجود توده ی سرطانی را به اشتباه تکذیب میکند.معمولا آزمایشات ماموگرافی ، از هر ۵ مورد قطعی سرطان ممکن است یک مورد را اشتباه منفی تشخیص دهد.

اغراق احتمالی در نشان دادن نتایج

گاهی ممکن است نتیجه ازمایش ماموگرافی ، وجود یک تومور را به اشتباه خطرناک تشخیص دهد و این باعث شود پزشک داروهایی برای بیمار تجویز نماید که واقعا نیازی نیست. در نتیجه ممکن است برخی بیماران بی جهت تحت تاثیر عوارض دارودرمانی قرار گیرند در حالیکه مصرف بعضی از این داروها برای آنها نیازی نبوده است.

ماموگرافی در پستان های دارای پروتز

در افرادی که عمل زیبایی افزایشی سینه یا ماموپلاستی افزایش انجام داده اند ، آزمایش ماموگرافی باید با ملاحظات خاص و زیر نظر یک متخصص حرفه ای انجام شود. به دلیل حساس بودن بافت پروتزی و امکان پاره شدن در هنگام ماموگرافی پستان های دارای پروتز ، باید قبل از شروع آن از پاره نبودن پروتز مطمئن شد زیرا که به خاطر فشار در ماموگرافی امکان پخش سیلیکون و آب پروتز داخل پستان میباشد و در زمان کنار زدن پروتز برای ماموگرافی ممکن است احساس درد در پستان ها به وجود بیاید که زود تمام میشود.

بعداز انجام ماموگرافی ، احتمال تغییر شکل و نرم شدن بافت پروتز وجود دارد. با این حال هیچ تضمینی در خصوص تغییر شکل پروتز در هر دو پستان پس از انجام ماموگرافی وجود ندارد.

تفسیر نتایج ماموگرافی

انجام آزمایش ماموگرافی منجر به تولید تصاویر سیاه و سفید و دوبعدی یا سه بعدی از بافت پستان ها میشود.این تصاویر روی مانیتور رایانه قابل مشاهده هستند. متخصص رادیولوژی بر اساس نتایج حاصل شده یک گزارش نهایی از یافته های آزمایش برای پزشک شما تهیه میکند. رادیولوژیست بر اساس تصاویر بدست امده نسبت به وجود تومورهای سرطانی یا خوش خیم اطمینان حاصل میکند و ممکن است برای اطمینان بیشتر ، انجام آزمایشات مجدد دوره ای را تجویز کند. تفسیر نتایج آزمایش ماموگرافی به طور کلی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • وجود توده های کلسیم درغدد شیری و بافت های دیگر پستان
  • وجود توده ها و بافت های متراکم غیر نرمال
  • وجود عدم تقارن در بخش های مختلف سینه ها
  • وجود ناحیه متراکم تنها در یکی از پستانها
  • ایجاد یک ناحیه متراکم غیر نرمال در مقایسه با نتایج قبلی ماموگرافی

در صورتیکه رادیولوژیست وجود این علائم غیر طبیعی را در ازمایشات فرد تشخیص داد ، ممکن است انجام آزمایشات بعدی با بزرگ نمایی بیشتر و یا انجام سونوگرافی توصیه شود.در برخی موارد نیز نیاز به انجام تصویر برداری ام آر آی برای تشخیص قطعی ناهنجاری در قسمت هایی که از نظر ظاهری دچار ناهنجاری هستند ولی در آمازیش ماموگرافی چیزی نشان داده نمیشود استفاده میشود.

بهترین مرکز ماموگرافی در تهران

به منظور کاهش بروز خطاهای احتمالی در انجام آزمایشات ماموگرافی پیشنهاد میشود حتما ازمراکز معتبر با تکنسین های آموزش دیده و متبحر و مجهز به تکنولوژی های به روز استفاده شود. انجام آزمایشات دوره ای ماموگرافی در کلینیک رادیولوژی و سونوگرافی خورشید تهرانپارس ، با استفاده از جدیدترین و به روز ترین دستگاه ماموگرافی ساخت هالوژیک امریکا انجام میشود و نتایج در کوتاه ترین زمان و با حداکثر دقت به متخصیصن مربوطه ارجاع داده میشود.

 

اشتراك گذاری نوشته


× ثبت نوبت آنلاین رایگان