سونوهیستروگرافی
سونوهیستروگرافی روشی ایمن و بدون درد است که با بررسی داخل رحم ، به تشخیص خونریزی های غیر طبیعی واژن کمک میکند. بهترین زمان برای انجام سونوهیستروگرافی ، یک هفته بعد از قاعدگی است تا از بروز عفونت پیشگیری شود.این اقدام نیاز به آمادگی قبلی ندارد.
نحوه انجام سونوهیستروگرافی
زنانی که بیمار التهاب لگن دارند ، نباید سونوهیستروگرافی را انجام دهند ، مگر اینکه بیمار تحت کنترل باشد. این افراد بایستی قبل از انجام این روش ، آنتی بیوتیک مصرف کنند.
سونوهیستروگرافی از طریق واژن انجام میشود و این امکان را به پزشک میدهد که به تشخیص بارداری های مشکوک و یا هر گونه اختلال رحمی بپردازد. پزشک ، کاتتری را در داخل رحم قرار میدهد ، محلول استریل را تزریق میکند و سپس تصویر از داخل رحم و واژن آماده میشود. کل این روش در حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول میکشد.
زنانی که مشکلات باروری دارند ، طی ۱۰ روز اول سیکل قاعدگی شان معاینه میشوند.
آن دسته از خانم هایی که پولیپ رحم دارند ، بعد از پایان سیکل قاعدگی باید معاینه شوند.
عوارض سونوهیستروگرافی
بعد از سونوهیستروگرافی ، در صورت بروز خونریزی های غیر طبیعی ، تب و یا دردهای شکمی به پزشک مراجعه کنید. میزان جزئی درد و یا خونریزی کاملا طبیعی است ، اما با این حال ، علائم با مصرف داروهای غیر استروئیدی و ضد التهابی برطرف میشوند.
کاربردهای سونوهیستروگرافی
سونوهیستروگرافی به بررسی موارد زیر می پردازد:
- خونریزی غیر طبیعی واژن در خانم ها قبل و بعد از یائسگی
- غیر طبیعی بودن اندومتریوم در زمان عکس برداری با اولتراسوند
- زنانی که مشکلات باروری دارند. ناباروری میتواند با پولیپ ، فیبروم و یا چسبندگی رحم مرتبط باشد.
- زنانی که به سرطان سینه مبتلا هستند و داروی تاموکسیفن مصرف میکنند.
سونوهیستروگرافی تست غربالگری مفیدی است و نسبت به سایر روش ها از جمله بیوپسی ، میزان تهام و آسیت کمتری دارد. این روش همچنین در بررسی میزان موفقیت جراحی رحم نیز کاربرد دارد.
- انسداد جریان خون
- جریان خون در پولیپ ها ، تومورها و یا ناهنجاری های مادرزادی
- آنوریسم
درعلم پزشکی ، سونوهیستروگرافی به تشخیص تغییرات ظاهری و یا اندازه ارگان ها ، بافت ها و رگ ها و یا هرگونه توده غیر طبیعی میپردازد . در این روش ابتدا مخاط رحم (اندومتریوم) و جداره های رحم از نظر میزان ضخامت و یا هر گونه اختلال مرتبط با تخمدان بررسی میشوند.