مجهزترین مرکز سونوگرافی واژینال توسط خانم دکتر در شرق تهران
سونوگرافی واژینال توسط خانم دکتر در شرق تهران
سونوگرافی کاربردهای بسیاری برای تشخیص بیماریهای مختلف دارد. سونوگرافی ترانس واژینال یا داخلی یکی از کاربردیترین روشهای سونوگرافی برای خانمهاست.
سونوگرافی کاربردهای بسیاری برای تشخیص بیماریهای مختلف دارد. سونوگرافی ترانس واژینال یا داخلی یکی از کاربردیترین روشهای سونوگرافی برای خانمهاست. در این مقاله قصد داریم توضیحات کاملی در مورد این نوع سونوگرافی ارائه دهیم. احتمالا شما هم مانند بسیاری از افراد پرسشهای بسیاری در مورد سونوگرافی داخلی(ترانس واژینال)دارید. در این مقاله میتوانید پاسخ پرکاربردترین سوالات در این باره را پیدا کنید.
روش انجام سونوگرافی واژینال به چه صورت است؟
در ابتدای مقاله توضیح دادیم که پروپ سونوگرافی داخلی چگونه وارد بدن میشود. برای انجام سونوگرافی بیمار باید به پشت روی تخت بخوابد و زانوهای خود را خم کند.
بعد از وارد کردن پروب در بدن بیمار، پزشک اقدام به مشاهده و بررسی نتایج به دست آمده از فرآیند سونوگرافی میکند.
تفاوت ترانس واژینال با سونوگرافی لگن چیست؟
همانطور که پیش از این خواندید، مهمترین تفاوت سونوگرافی لگن و واژینال در روش انجام آنهاست. سونوگرافی داخلی برای خانمها میتواند نتایج را دقیقتر و بهتر نشان دهد. اما در برخی موارد تشخیص از طریق سونوگرافی شکمی امکانپذیر است و به همین دلیل سونوی داخلی انجام نمیشود.
برای سونوگرافی لگن لازم است که حتما مثانه بیمار پر باشد. اما برای انجام سونوگرافی ترانس واژینال، مثانه باید نیمه پر یا خالی باشد. در سونوگرافی شکمی احساس ناراحتی وجود ندارد. اما در ترانس واژینال، هنگام ورود پروب به بدن، ممکن است بیمار کمی احساس ناراحتی یا درد خفیف داشته باشد. این حس دقیقا شبیه انجام آزمایش پاپ اسمیر است. در برخی موارد خانمها از انجام سونوگرافی واژینال امتناع میکنند. به همین دلیل سونوگرافی لگن برای آنها انجام میشود. به طور کلی بهتر است شرایط خود را برای پزشک متخصص شرح دهید و
پیش از سونوگرافی چه کارهایی باید انجام دهیم؟
- پیش از انجام سونوگرافی نیاز به انجام کار خاصی نخواهید داشت. بهتر است موهای زائد ناحیه مورد نظر را اصلاح کنید.
- پیش از انجام این نوع تصویربرداری در مورد حساسیتهای خود با پزشک صحبت کنید. به عنوان مثال بدن برخی از خانمها به لاستیک حساس است. بنابراین پزشک از روشهای جایگزین کاندوم برای پوشاندن پروب استفاده میکند.
- بهتر است در دوره قاعدگی یا لکهبینی برای سونوگرافی داخلی اقدام نکنید. اما اگر سونوی اورژانسی انجام میدهید و از تامپون استفاده میکنید، آن را خارج کنید.
- اگر پزشک در مورد نکات خاصی پیش از انجام سونوگرافی با شما صحبت کرده است، حتما آنها را رعایت کنید.
آیا سونوگرافی داخلی خطرات یا عوارض جانبی دارد؟
در یک کلام پاسخ این سوال «خیر» است. سونوگرافی یکی از کمخطرترین روشها برای انجام تشخیصهای لازم در زمینههای مختلف است. در سونوگرافی از پرتو و اشعه استفاده نمیشود. این موضوع یکی از مهمترین عواملی است که ثابت میکند این متد تشخیصی برای سلامت مادر و جنین خطری ندارد.
درد و ناراحتی کوچکی که هنگام ورود پروب به بدن مشاهده میکنید، تنها مشکل سونوگرافی داخلی است. البته در موارد نادری، درد ناشی از ورود پروب زیاد است. در این صورت حتما پزشک را در جریان بگذارید.
آیا احتمال بروز خطا در نتیجه سونوگرافی واژینال وجود دارد؟
اما به غیر از تخصص پزشک معالج، عوامل دیگری نیز وجود دارند که ممکن است باعث بروز خطا در نتیجه سونوگرافی شوند. در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- پر بودن بیش از حد مثانه و روده.
- اضافه وزن بیش از حد.
- زخمهای موجود در ناحیه تناسلی.
- عدم همکاری بیمار با پزشک.
بیمار باید حین انجام سونوگرافی واژینال این عوامل را از بین ببرد تا نتیجهای دقیق از آن به دست آید. در صورتی که نتایج به دست آمده درست نباشد، متخصصان حاضر در مجموعه روند سونوگرافی را دوباره تکرار میکنند.
نتیجه گیری:
سونوگرافی داخلی روشی کمخطر و پرکاربرد برای تشخیص بیماریهای مختلف است. اگر متخصص زنان برای شما این نوع سونوگرافی را تجویز کرده است، در کوتاهترین زمان ممکن برای آن اقدام کنید. نتیجه سونو در لحظه قابل مشاهده است و به بیمار ارائه میشود. مدت زمان انجام سونوگرافی حداقل چند دقیقه میباشد.
مرکز سونوگرافی خورشید مجهز به دستگاههای پیشرفته و جدید سونوگرافی و با حضور پزشکان متخصص وبا تجربه خانم در خدمت مراجعین محترم میباشد.