بیوپسی پستان

بیوپسی پستان

بیوپسی پستان

بیوپسی پستان چگونه انجام میشود؟

بیوپسی پستان یا نمونه برداری از بافت پستان یک روش برای گرفتن نمونه کوچکی از بافت پستان برای فرستادن به آزمایشگاه میباشد. بیوپسی پستان راهی برای ارزیابی ناحیه مشکوک در پستان برای تعیین اینکه آیا سرطان پستان وجود دارد یا خیر میباشد. گزارش آزمایشگاه از بیوپسی پستان میتواند در تعیین نیاز به جراحی یا درمان های دیگر کمک کند. در این مقاله به معرفی و بررسی بیوپسی یا نمونه برداری از بافت پستان ، چگونگی انجام آن و به طور کلی هر چیزی که مربوط به بیوپسی پستان میباشد پرداخته ایم تا بتوانیم شما را بیشتر با این روش تشخیصی آشنا کنیم.

دلایل انجام بیوپسی پستان

پزشک ممکن است در شرایط زیر انجام بیوپسی پستان را توصیه کنده :

  • زمانی که شما یا پزشکتان احساس وجود توده یا سر شدن در پستان را دارید و پزشک شما به سرطان پستان مشکوک است.
  • ماموگرافی یک نقطه مشکوک در پستان را نشان میدهد.
  • سونوگرافی یک یافته مشکوک را نشان میدهد.
  • ام آر آی از پستان یک یافته مشکوک را نشان میدهد.
  • فرد دچار تغییرات غیر معمول در نوک سینه ، کبره بستن یا ترشحات خونین شده است.

انواع بیوپسی پستان

  • بیوپسی آسپیراسیون سوزن ریز (fine- needle aspiration biopsy)

این روش ساده ترین نوع بیوپسی پستان است و ممکن است برای ارزیابی توده ای که در یک معاینه بالینی در سینه احساس میشود ، مورد استفاده قرار گیرد. در این روش بیمار بر روی یک تخت دراز میکشد ، در حالی که توده با یک دست ثابت میکند و پزشک از دست دیگر برای هدایت یک سوزن بسیار نازک به داخل توده استفاده میکند. سوزن به یک سرنگ متصل میشود که میتواند نمونه ای از سلول ها یا مایعات را از داخل توده جمع آوری میکند. این روش یک راه سریع برای تمایز بین یک کیست پر از مایع و یک توده جامد و احتمالا برای جلوگیری از یک روش بیوپسی تهاجمی تر میباشد ، اما اگر توده جامد باشد نمونه بافتی به دست می آید.

  • بیوپسی هسته سوزنی (core needle biopsy)

این نوع بیوپسی پستان ممکن است برای ارزیابی توده پستان که در ماموگرافی یا سونوگرافی قابل مشاهده است یا پزشک در حین معاینه بالینی آن را احساس کرده است ، استفاده شود. در این روش رادیولوژیست یا جراح از یک سوزن تو خالی برای خارجی کردن نمونه های بافتی از توده سینه استفاده میکند و بیشتر اوقات از گاید سونوگرافی استفاده میکند. چندین نمونه هر یک در اندازه یک دانه برنج جمع آوری و تجزیه و تحلیل میشوندتا ویژگی های حاکی از وجود بیماری را نشان دهند. بسته به موقعیت توده ، سایر تکنیک های تصویر برداری مانند ام آرآی یا ماموگرافی ممکن است برای هدایت موقعیت سوزن برای به دست آوردن نمونه بافت مورد استفاده قرار بگیرند.

  • بیوپسی استریوتاکتیک (Stereotactic biopsy)

در این نوع نمونه برداری از ماموگرافی برای مشخص کردن محل های مشکوک درون پستان استفاده میشود. بیمار معمولا به صورت دمر بر روی یک لایه نرم روی تخت قرار میگیرد و یکی از سینه ها در سوراخ میز قرار داده میشود . همچنین ممکن است این روند به صورت نشسته انجام شود . لازم است ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در همان حالت بمانید . میز مقداری بلند شده و تجهیزات مورد استفاده رادیولوژی فشرده میشود تا ماموگرافی انجام شده و رادیولوژیست بتوانند محل دقیق منطقه را برای انجام بیوپسی تشخیص دهد. سپس رادیولوژیست یک برش کوچک در حدود ۶ میلیمتر در سینه ایجاد میکند و با استفاده از یک سوزن یا یک پروب ، چندین نمونه از بافت را خارج میکند. در انتها نمونه ها برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه فرستاده میشوند.

  • بیوپسی سوزنی هسته ای با هدایت سونوگرافی

(Ultrasound – guided core needle biopsy)

در این نوع بیوپسی هسته سوزنی از سونوگرافی (نوعی روش تصویربرداری که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید تصاویر دقیق از ساختار های بدن استفاده میکند) استفاده میشود و بیمار به صورت به پشت یا طرفین خوابیده بر روی تخت سونوگرافی قرار میگیرد. رادیولوژیست با نگه داشتن مبدل سونوگرافی در مقابل پستان محل توده را درون سینه مشخص میکند ، سپس برش کوچکی را برای قرار دادن سوزن در سینه ایجاد میکند و چندین نمونه اصلی از بافت را میگیرد تا برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه بفرستد.

  • بیوپسی سوزنی هسته ای با هدایت ام آر آی

(MRI guided core needle biopsy)

این نوع بیوپسی به کمک ام آرآی (یک نوع تکنیک تصویر برداری که چندین تصویر مقطعی از پستان را ضبط میکند و انها را با استفاده از رایانه ترکیب میکند تا تصاویر مفصل سه بعدی تولید کند) انجام میشود. در این روش بیمار به صورت دمر بر روی تخت قرار میگیرد و سینه بر روی سوراخ ها و تو رفتگی های میز ثابت میشود. دستگاه ام آر آی تصاویری را که به تعیین محل دقیق توده کمک میکند ، را ارائه میدهد. سپس یک برش کوچک به طول ۶ میلیمتر در سینه ایجاد میشود تا امکان وارد شدن سوزن هسته ای وجود داشته باشد. چندین نمونه از بافت گرفته میشود و برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه ارسال میشود. در زمان انجام مراحل بیوپسی پستان که در بالا به آن اشاره شد ، ممکن است یک نشانگر یا گیره کوچک از جنس استیل ضد زنگ در محل بیوپسی بر روی پستان قرار گیرد که باعث میشود که اگر بیوپسی سلول های سرطانی را نشان دهد پزشک یا جراح بتواند محل بیوپسی را برای از بین بردن بیشتر بافت سینه به صورت جراحی که با عنوان بیوپسی جراحی شناخته میشود ، بیابد.

چگونگی آماده شدن برای انجام نمونه برداری از بافت پستان

قبل از بیوپسی پستان در صورت دارا بودن موارد زیر باید پزشک خود را مطلع کنید :

  • داشتن آلرژی
  • مصرف آسپرین در هفت روز گذشته
  • استفاده از داروهای رقیق کننده خون
  • قادر نبودن به دراز کشیدن طولانی مدت بر روی معده خود اگر بیوپسی شما با استفاده از تصویربرداری MRI انجام میشود ، در صورت داشتن ضربان ساز قلبی یا دستگاه های الکترونیکی دیگری که در بدون شما وجود دارد یا در صورت بارداری پزشک خود را مطلع کنید.

اقدامات پس از نمونه برداری از بافت پستان

با وجود انجام هر یک از بیوپسی پستان به جز بیوپسی جراحی ، بیمار با بانداژ و یک کمپرس یخ قرار گرفته روی محل بیوپسی به خانه خواهد رفت . در طول روز اول پس از انجام بیوپسی بیمار میتواند کارهای سبک را انجام دهد و پس از یک روز میتواند فعالیت های عادی خود را از سر گیرد. کبودی پس از انجام مراحل بیوپسی هسته ای سوزنی رایج است. برای کاهش درد و ناراحتی بعد از انجام بیوپسی ممکن است پزشک ، داروهای مسکن غیر آسپرین حاوی استامینوفن را برای بیمار تجویز کند. بیمار همچنین میتواند در صورت نیاز یک کمپرس سرد را برای کاهش تورم استفاده کند. در صورتی که بیمار تحت بیوپسی جراحی قرار گیرد ، احتمالا بخیه هایی برای محل بیوپسی زده میشود و در همان روز به خانه خواهد رفت و میتواند از روز بعد از فعالیت های معمول خود را از سر گیرد.

نتایج بیوپسی پستان

پس از انجام نمونه برداری از بافت پستان ، نمونه به آزمایشگاه فرستاده میشود . در آنجا پزشک متخصص نمونه را با استفاده از میکروسکوپ و روش های خاص مورد تجزیه ، تحلیل و معاینه قرار میدهد .

آسیب شناس یک گزارش آسیب شناسی را به پزشک ارسال میکند که نشان میدهد آیا سرطان یا تغییرات غیر سرطانی در سلول های توده دیده میشود یا نه .

سونوگرافی خورشید

اشتراك گذاری نوشته


× ثبت نوبت آنلاین رایگان